Hem

De stod framför sin synktavla på morgonen.

— Jag och Voot gjorde färdigt sammanställningen igår, sade Gnarli och flyttade en lapp på tavlan till ett fält med rubriken "Klart".

— Vad skönt, sade Zet. Jag jobbar fortfarande med indelningarna för nästa år. Det tar nog hela veckan och kanske även nästa!

Zet satte en röd magnet på den lappen som representerade leveransen med indelningarna.

— Nu vet vi att vi ska hålla koll på det ärendet!

— Jag fick ett samtal från Räkningsenheten precis, sa Byra. Vi hade tagit fram fel statistik! Kan någon av er hjälpa mig att ta fram rätt?

— Jag kan, sade Voot. Och så vill jag att vi gör en notering om det här för nästa förbättringsmöte. Varför tog vi fram fel statistik?

Så här kan det se ut när man arbetar med lean och agila metoder på en arbetsplats. Det är samarbetsformer baserade på sunt förnuft, människokärlek, och att vi som gör jobbet också tar ansvar för det och leder oss själva.

Den här webbplatsen handlar om hur man gör. Jag samlar på både mina och andras erfarenheter av smidiga arbetsmetoder, och så försöker jag paketera den kunskapen så att alla ska kunna lära sig, och även hjälpa varandra med erfarenheter och insikter.

Det har blivit ett program, ett slags "operativsystem för samarbeten", fast inte ett operativsystem för datorer utan för hur vi människor kan göra bra saker tillsammans på ett effektivt och människovänligt sätt.

Jag kallar det för SMIDIGT!-programmet, och är en samling konkreta tekniker och utbildningar som alla ska kunna ta till sig.

Här på webbplatsen kan du utforska SMIDIGT!-programmet på egen hand, och vill du veta mer så kontakta mig:

ola punkt berg snabel-a fundament punkt se

eller

0704 222 457